Verzendkosten

De verzendkosten worden apart in rekening gebracht. De verzendkosten worden volledig door het gewicht van de produkten en verpakking (eenmaal) bepaald.

Alle bestellingen worden met PostNL verzonden. Indien er een keuze is, kunt u de verzendwijze selecteren. De kosten van PostNL worden zonder opslagen e.d. in rekening gebracht. Over het tarief van PostNL wordt de wettelijk verplichte BTW in rekening gebracht. Het gehanteerde BTW tarief is gelijk aan de bestelde produkten. Bijvoorbeeld als u boeken bestelt wordt het lage BTW tarief gehanteerd.

Om een indruk van de verzendkosten binnen Nederland te geven enkele voorbeelden:

Boeken

  1. Boeken wegen al snel meer dan 250 gram. Daarnaast is de beschermende verzendverpakking zwaarder dan een enveloppe.  Dan is de goedkoopste verzendmethode een brievenbuspakje. Dit heeft als voordeel dat een track & trace nummer bekend is;
  2. Twee boeken passen meestal nog net in een brievenbuspakje (maximale dikte 3,2 cm). Met drie boeken lukt dat al niet meer. Drie of meer boeken worden meestal in een pakket verzonden.

Prints

  1. Eén A4 print met beschermende cellofaan-verpakking weegt ongeveer 25 gram. De stevige enveloppe (stevig om te voorkomen dat de postbode de enveloppe buigt en daarmee de print beschadigd) weegt iets meer dan 50 gram. Kortom 1 A4 print versturen kost 3 postzegels
  2. Twee A4 print’s met enveloppe wegen net iets meer dan 100 gram. Bij 100 gram of meer moeten 4 postzegels geplakt worden.
  3. Twee A5 kaarten zijn net zo zwaar als 1 A4 print. In het kort: ondanks een kleiner formaat moeten ook hier 3 postzegels geplakt worden.